Zomerkleding op je werk; hoe heurt het eigenlijk?

Naarmate het kwik stijgt, kleden we ons liefst bloter en bloter. Leuk voor in de achtertuin of op het strand, maar niet alle zomerkleding is ook geschikt om naar je werk te dragen. Wat kun je wel dragen naar je werk en wat zijn absolute no go's? Lees hier hoe het eigenlijk 'heurt'.

Natuurlijk is het afhankelijk van het bedrijf en de werkzaamheden die je doet, welke kleding gepast is. Hoe formeler het bedrijf, hoe bedekter je kleding moet zijn. Andersom werkt het ook, hoe bedekter je je kleed, hoe professioneler je overkomt. Maar dat zegt nog niks over wat nu wel gepast is en wat niet... Daarom lees je hier een aantal richtlijnen die je in alle gevallen kunt aanhouden om er zeker van te zijn dat jij gepast gekleed op je werk verschijnt.

Kijk allereerst goed om je heen wat er zoal gedragen wordt door collega's. Val je niet uit de toon ten opzichte van hen? Dan zit je goed. Etiquette heeft namelijk ook te maken met het vermogen om je aan te passen. Draagt iedereen een panty onder haar jurkje, dan is het ongepast zelf met blote benen te verschijnen. Maar ben je de enige met een panty, dan zul je juist de vreemde eend in de bijt zijn. 

Jurkjes

Nu we het toch over jurkjes hebben, zorg dat je jurkje maximaal een handbreedte boven je knie komt of langer. Zo weet je zeker dat de aandacht niet naar je benen gaat, maar juist naar jou! Zorg ook dat je niet een te diep decolleté hebt, om dezelfde reden ;) Uiteraard geldt dezelfde lengte voor een rok. 

Tops

Zorg dat je schouders altijd bedekt zijn, door een top te dragen met een mouwtje. Of draag eventueel een vestje over een top met een smalle(re) band. Wanneer de setting het toe laat, zou een mouwloze top nog kunnen, maar een spaghettibandje is een absolute no go, waar je ook werkt! Oja, en zorg dat je bh-bandjes er niet onderuit piepen! Dat staat wel zo verzorgd. 

Broek

Ga voor een broek die minimaal tot halverwege je kuit komt. Een korte broek is een hartstikke leuk vrijetijdsding, maar leent zich gewoon niet zo goed voor de werkvloer, omdat het al gauw te casual over komt. Wil je toch met blote benen naar je werk? Kies dan voor een jurk of rok. Als vrouw hebben we het geluk dat dit wel als gepast op de werkvloer wordt ervaren, dus doe er je voordeel mee!

Schoenen

Wat betreft schoenen, is het geen probleem om een beetje bloot te laten zien, maar zorg dan wel dat je voeten verzorgd zijn! Breng een leuk kleurtje op je teennagels aan en breng een goede lik crème aan op uitgedroogde kloven. Kies voor een leuk sandaaltje of een mooie pump, maar ab-so-luut geen slippers! Is de setting wat formeler, zorg dan voor een schoen met dichte teen, dan zit je sowieso goed. 

En verder...

Wanneer je bij een bedrijf werkt met airco, is het aan te raden laagjes te dragen. Zo kun je makkelijk iets aan- of uittrekken en je aanpassen aan de temperatuur. Denk er wel om, dat je top wel geschikt is om 'los' te dragen wanneer je je jasje of vestje uittrekt. 

Voorkom nare luchtjes door zo veel mogelijk natuurlijke materialen te dragen. Welke stoffen geschikt zijn om te dragen in de zomer lees je in deze blog. Ben je bang om te veel te zweten? Neem desnoods een setje reservekleding mee.

Voor de rest is het wachten op het moment dat de temperaturen weer enigszins draaglijk worden, maar tot die tijd ben je in ieder geval verzekerd van een gepaste outfit!

Liefs, Berber