Lingerie

Lingerie vormt de basis van iedere outfit. Een goede pasvorm is cruciaal en zorgt dat de kleding mooi valt. Uiteraard is sexy lingerie mooi, maar wanneer dit niet voldoende ondersteuning biedt en de pasvorm niet optimaal is, zal dit afbreuk doen aan de totale uitstraling. Let daarom bij het kiezen van lingerie of ondergoed op de volgende punten.

Kies een slip die past bij de vorm van je billen en je figuur. Een goedpassende slip is niet zichtbaar onder kleding en zorgt voor voldoende ondersteuning van bijvoorbeeld de billen of de buik. Koop een slip altijd een maat groter dan je kledingmaat. Dit voorkomt dat de lijnen zichtbaar worden in de broeken of rokken.

Minstens zo belangrijk is de pasvorm van je BH. De juiste BH maat doet veel voor je figuur en moet een perfecte pasvorm hebben. Daarom is deskundig advies zeer belangrijk. Controleer of je BH goed past aan de hand van de volgende punten:

  • Wanneer je je armen op tilt, mogen je borsten er niet onderuit komen.
  • De cup moet ondersteuning bieden, niet de bandjes. Wanneer je de schouderbandjes naar beneden doet, mag de BH dus niet verschuiven.
  • De beugels moeten de borst volledig omsluiten. Dat betekent dat ze aan de voorkant op het borstbeen moeten aansluiten en aan de zijkant aansluiten op de ribbenkast. Wanneer hier nog deels borst voelbaar is of de beugel ‘af staat’, zit de BH niet goed.
  • Zowel aan de bovenkant van de cup als aan de zijkant mogen gen bobbels te zien zijn, dan is de BH te klein.
  • Controleer of de band van je BH goed zit door er twee vingers onder te schuiven. Wanneer dit kan en de band niet zichtbaar snijdt in de huid, heb je de juiste omvang.
  • Koop een BH op het ruimste haakje, zodat je deze strakker kan doen naarmate de rek uit de band gaat. Zo doe je langer met je BH.
  • De rugband moet altijd recht lopen met  de voorkant en mag niet omhoog trekken richting de schouderbladen.

Figuurcorrigerend ondergoed kan tevens uitkomst bieden wanneer je aansluitende kleding draagt en geen onnodige lijnen wilt creëren of lichaamsvormen wilt verhullen. Vermijd het dagelijks dragen van figuurcorrigerend ondergoed. Dit zorgt er onder andere voor dat je spieren lui worden! Er zijn veel verschillende modellen, met elk hun eigen functie. Daarom is ook bij figuurcorrigerend ondergoed, deskundig advies belangrijk.

Let daarnaast goed op de kleur van je ondergoed in combinatie met je bovenkleding. Wil je zeker weten dat je ondergoed niet zichtbaar is onder lichte kleding? Draag dan huidkleurig ondergoed.